Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τι συνέβη στη συνάντηση για την κυκλοφοριακή μελέτη του Αγίου Θωμά

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη και του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Ε. Γαρδέλη ανταλλάξαμε με τους κκ Γιώργο Ζήκο Πρόεδρο της επιχείρησης  Συγκοινωνίας & Κυκλοφορίας,  Ευ. Ματσούκη, συγκοινωνιολόγο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών απόψεις και προτάσεις για το φλέγον ζήτημα της εκπόνησης και εφαρμογής μελέτης για την κυκλοφορία και της στάθμευση στην περιοχή του Αγίου Θωμά.
Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας πάνω στα οποία θα βασιστεί η μελέτη  (που θα παραδοθεί μετά το Πασχα) είναι εφιαλτικά. Ενδεικτικά μόνο από ένα σημείο της οδού Αρτέμιδος  διέρχονται καθημερινά κατά μέσο όρο περισσότερα από 22.000 οχήματα όλων των τύπων. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως σήμερα στον Άγιο θωμά σε σχέση με το 2004 το υποτιθέμενο δημοσιογραφικό χωριό (οι δημοσιογράφοι έμεναν σε ξενοδοχεία) μετατράπηκε σε πολυκατοικίες (Ήλιδα). Καθώς επίσης  τα δύο κέντρα Τύπου μετατράπηκαν σε εμπορικά κέντρα (Hall και Μall) μάλιστα το  Mall έγινε απευθείας εμπορικό αφού εγκαινιάστηκε χρόνια μετα τους Ολυμπιακούς του 2004!! (να μην ξεχνάμε τα εγκλήματα).
Ο κ Ματσούκης επισήμανε την παρουσία στο σχέδιο πόλης δεκάδων πεζοδρόμων στο κομμάτι του Αγίου Θωμά που περικλείεται από τις οδούς Αρτέμιδος, Διονύσου, Νερατζιωτίσσης, Ανδ. Παπανδρέου κάτι που δεν αλλάζει ουσιαστικά.
Έπεσαν στο τραπέζι προτάσεις όπως: 
1.Mονοδρομήσεις  π.χ Διονύσου (μόνο κάθοδος από Μαρούσι μέχρι ένα σημείο), Φαιάκων (μόνο άνοδος προς Μαρούσι), Δημοκρίτου μόνο κάθοδος προς Avenue,Hall, Ιασώ κλπ.
2. Απαγόρευση στροφών και απαγορευτικά σήματα που θα αποτρέπουν την ροή των οχημάτων μέσα στις γειτονιές.
3. Άνοιγμα των χώρων στάθμευσης του ΟΑΚΑ
4. Άνοιγμα του δρόμου δίπλα στο υπουργείο Παιδείας για να φεύγουν οι επισκέπτες του Mall και από εκείνο το σημείο
5.Δημιουργία φαναριού  στη Σπύρου Λούη  από την πλευρά του Αγίου Θωμά ( πρώην οδός Πιταρά) για να φεύγουν  από εκεί και προς κέντρο οι επισκέπτες (όχι μόνο προς Ν. Ηράκλειο)
6.Δημιουργία roundabouts και μικρού μήκους νησίδων στην Αρτέμιδος
7. Παύση κυκλοφορίας των (50 θέσεων) λεωφορείων του Golden Hall και κάποιων αστικών
8. Δημιουργία ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης για τους επισκέπτες
9. Πίεση στα εμπορικά και το cosmopolis για μείωση των τιμολογίων τους στα υπόγεια γκαράζ
Εκρεμμεί συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου με τον κ.Ματσούκη στους δρόμους της περιοχής μας για την κυκλοφοριακή μελέτη του Αγίου Θωμά. Περιμένουμε προτάσεις σας γιατί τίποτα δεν είναι οριστικό πέρα από την διάθεση να γίνει η ζωή μας καλύτερη

2 σχόλια:

  1. Μιχάλης ΤσαρμπόπουλοςΤετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 2011

    Πρώτα πρώτα συγχαρητήρια για τις μέχρι σήμερα ενέργειες. Μακάρι να προχωρήσουν τα πράγματα με τον ίδιο και ακόμα πιο εντατικό ρυθμό. Όσον αφορά στον αριθμό των οχημάτων που διέρχονται από την Αμαρυσίας Αρτέμιδος δεν πρέπει να εκπλήσσει. Αν μάλιστα γινόταν η μέτρηση σε περίοδο έντονης εμπορικής κίνησης (π.χ. Χριστουγέννων) τα νούμερα θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή και χρήσιμη ενέργεια, ας ελπίσουμε να έχει και συνέχεια.
    Θέλω να επισημάνω ότι η μελέτη είναι απαραίτητο πρώτο βήμα, αλλά μηδενικής αξίας αν δεν εφαρμοστεί λόγω πλημελλούς αστυνόμευσης. Αλλωστε και τώρα, αν τηρούνταν στοιχειωδώς ο ΚΟΚ, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη.
    H πρότασή μου είναι στο σχόλιο του
    http://agiosthomasnews.blogspot.com/2011/02/blog-post_18.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή