Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο Δήμος να δεσμευτεί γραπτώς και άμεσα για τα προβλήματα του Αγίου Θωμά

Μετά την επαφή μας με εκατοντάδες κατοίκους του Αγίου Θωμά τις πρώτες εβδομάδες της θητείας του νέου συμβουλίου και με δεκάδες εγγραφές μετά από ηλεκτρονική ή δια ζώσης επικοινωνία, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου το απόγευμα θα έχουμε συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαρουσίου όπου αφού πρωτοκολληθεί θα του αποδωθεί η παρακάτω επιστολή



Προς

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου
κ. Γεώργιο Πατούλη

Κοινοποίηση
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη


κε Δήμαρχε

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Ζητάμε λύσεις στα εξής:
1.  Ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής στην προέκταση του Αγίου Θωμά.
Πρόκειται για τη μοναδική ίσως περιοχή του δήμου μας για την οποία δεν έχει γίνει ακόμα πράξη εφαρμογής. Τα αποτελέσματα είναι να μην υπάρχουν δρόμοι, φωτισμός, αποχετευτικό δίκτυο, κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων και άλλες βασικές υποδομές. Η κατάσταση είναι επιεικώς άθλια.
2. Κυκλοφοριακό – στάθμευση.
Η περιοχή μας έχει μεταλλαχτεί από περιοχή αμιγούς κατοικίας σε περιοχή υπερτοπικού κέντρου και οι κάτοικοι σε παρκαδόρους και τροχονόμους. Δεν υπάρχουν οι υποδομές για να μπορέσει ο Άγιος Θωμάς να δεχτεί την πληθώρα οχημάτων που διέρχονται και σταθμεύουν προκειμένου να προσεγγίσουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα τα εμπορικά κέντρα, τα σούπερ μάρκετ, το Ολυμπιακό Στάδιο και τους δύο σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Για αυτό ζητούμε την α) άμεση απομάκρυνση των αυθαίρετων εμποδίων που κάποιοι τοποθέτησαν στην οδό Ερρίλου Μίλερ δίπλα στο υπουργείο Παιδείας στο τέλος της Ανδρέα Παπνδρέου. β) νέα και άμεση κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή μας γ)Παρέμβασή σας  στα εμπορικά κένρα της περιοχής μας για άμεση μείωση της τιμής του της στάθμευσης ώστε να μειωθεί η παράνομη στάθμευση δ) συγκεκριμένη σε χρόνο και τόπο παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας (επιβολή προστίμων σε παραβάτες)
3. Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης.

4. Εξαίρεση του 5ο Δημοτικού Σχολείου από τον «Καλλικράτη» του Υπουργείου Παιδείας
5. Ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου στο Ο.Τ 852
Ο συγκεκριμένος χώρος είναι δεσμευμένος από το δήμο για την ανέγερση του σχολικού κτηρίου. Προς το παρόν αποτελεί χώρο στάθμευσης οχημάτων και ρίψης μπαζών και σκουπιδιών.
6. Δημιουργία παιδικού σταθμού στην περιοχή
Μέχρι πριν από 2 χρόνια λειτουργούσε παιδικός σταθμός στην οδό του Αγίου Θωμά και εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό κατοίκων οι οποίοι είναι τώρα αναγκασμένοι να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στους γύρω δημοτικούς σταθμούς (και μάλιστα όχι στους πιο κοντινούς).
7. Καθαρισμός και εξωραϊσμός ρέματος και παραρεμάτιας ζώνης (ψεκασμός για κουνούπια την εποχή που πρέπει).
Ενώ ένα μικρό μέρος της ζώνης έχει εξωραϊστεί, το υπόλοιπο παραμένει παρατημένο και αποτελεί βασική εστία μόλυνσης. Ο ψεκασμός κρίνεται απαραίτητος γιατί δημιουργούνται τεράστια προβλήματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στους κατοίκους της γύρω περιοχής.
8. Απομάκρυνση σιδερένιας πεζογέφυρας που από την Αμαρυσίας-Αρτέμιδος και την Αγίου Θωμά
Η συγκεκριμένη γέφυρα, είχε εγκατασταθεί κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μετά από σύγκρουση με φορτηγό αυτοκίνητο, δεν αποκαταστάθηκε ξανά και τα κομμάτια της είναι διασκορπισμένα στην περιοχή μας.
9. Έναρξη κατασκευής πάρκου στα Ο.Τ 8 και Ο.Τ 5.
Μέχρι πρότινος η περιοχή χρησιμοποιούταν ως παρκινγκ για λεωφορεία, πούλμαν και ΙΧ αυτοκίνητα. Η κίνηση του Δήμου να απαγορεύσει την είσοδο των οχημάτων είναι το πρώτο μέρος της επιθυμητής λύσης. Ο χώρος είναι προορισμένος για πάρκο και ζητάμε να προχωρήσει η ανάπλαση του ώστε να αποτελέσει ανάσα για την τόσο επιβαρημένη περιοχή μας.
10. Άμεση ενεργοποίηση υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή (οδοί Νιόβης, Χωματιανού, Πρωταγόρα)
11. Τοποθέτηση κάδων σε όλη την περιοχή.
Από πολλά σημεία απουσιάζουν εντελώς και πράσινοι και μπλε κάδοι ανακύκλωσης.

Όλα τα παραπάνω έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της περιοχής μας.
Ευελπιστούμε ότι η παρούσα επιστολή θα τύχει της πρέπουσας προσοχής.
Αναμένουμε τις απαντήσεις σας γραπτώς στην παρούσα έως την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου



Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου


























1 σχόλιο:

  1. Στέφανος ΠαπαμιχαήλΣάββατο, 05 Φεβρουαρίου, 2011

    Σωστή η καταγραφή, μακάρι να υπάρξει αποτέλεσμα!
    Είναι πράγματι κρίμα να είναι σε τέτοιο χάλι η περιοχή μας, ενώ από τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται από τις υπερτοπικές χρήσεις που αμαυρώνουν την καθημερινότητά μας, συντηρείται όλο το υπόλοιπο Μαρούσι.
    Χρειάζεται συντονισμός και συνεργασία με όλους όσοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για την περιοχή. Άμεσα θα πρέπει να γίνει η συνένωση των 2 Συλλόγων, να χρησιμοποιηθεί η δεξαμενή δυνατοτήτων, ανθρώπων και πίεσης της ΗΛΙΔΑΣ (όπου έχουμε ήδη εμποδίσει 2 φορές με επιτυχία αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής)και όλοι μαζί πέρα από σκοπιμότητες, κομματικά, μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα να πιέσουμε με κάθε τρόπο για να λάβουμε αυτό που δικαιούμαστε και αυτό για το οποίο πληρώνουμε και άμεσα (δια των υπέρογκων δημοτικών τελών) και έμμεσα (δια της καθημερινής μας ταλαιπωρίας).
    Βλέποντας τα πρώτα δείγματα γραφής του ανασυσταθέντος Συλλόγου σας, όπως τα παρακολουθώ στο blog σας, πιστεύω ότι οι δυσάρεστες εικόνες αντεγκλήσεων κατά τη συνάντηση του νέου Συλλόγου στις 27.9.2010 να είναι οριστικό παρελθόν!
    Στην προσπάθεια για την προάσπιση της περιουσίας και της ζωής των οικογενειών μας δεν περισσεύει κανείς.
    Τα μικροκομματικά, παραταξιακά και προσωπικά συμφέροντα και ατζέντες δεν έχουν θέση στον αγώνα μας.

    Καλή επιτυχία
    Στέφανος Παπαμιχαήλ
    Δικηγόρος
    Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Κατοίκων ΗΛΙΔΑΣ
    stpapam@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή