Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Park(ing) day και η μελέτη μαθητών της Γερμανικής σχολής για τον Άγιο Θωμά


Στο πλαίσιο της εκστρατείας Ecomobility 2011-12, Οικολογική Μετακίνηση, η Γερμανική Σχολή Αθηνών και η μη Κερδοσκοπική εταιρεία, Very Young Contemporary Art , υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, γεμίζουν με pr.a.s.ino το Μαρούσι.
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου γίνεται μαθητική ημέρα Park(ing) day!
Μπροστά από την κεντρική πλατεία του Αμαρουσίου οι μαθητές Γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής μετατρέπουν για λίγες ώρες μια θέση στάθμευσης σε ένα μικρό πάρκο!
Θέλουν, όμως, βοήθεια:
φέρτε κι εσείς από το σπίτι ή τον κήπο σας λουλούδια, γλάστρες ή ό,τι άλλο θέλετε, για να γεμίσουμε το «πάρκο» όλοι μαζί!
Στις 12:00 το μεσημέρι οι μαθητές κλειδώνουν ένα «Ghost bike» σε κεντρικό σημείο της πλατείας.
Το ghost bike των μαθητών αφιερώνεται στη μνήμη των θυμάτων τροχαίων εγκλημάτων, του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα»(www.soste.gr).
Οι δύο αυτές ακτιβιστικές δράσεις πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις του κόσμου
 με σκοπό την ενεργοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν στη ζωή στις σύγχρονες πόλεις, την επαναοικειοποίηση του δημόσιου χώρου και την ενημέρωση για τα δικαιώματα των πεζών και των ποδηλατών.

Εργαστήρια για παιδιά
ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ - street painting
POST-IT car ΟR tree
Αφήστε σε post-it το μήνυμά σας ή κρεμάστε στο δέντρο το δικό σας «φύλλο»!
Γεμίζουμε ένα αυτοκίνητο με «πράσινα μηνύματα» σε post-it και γράφουμε πάνω σε χάρτινα φύλλα οικολογικά συνθήματα. 

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Φτιάχνω τη δική μου μικρογραφία ενός φανταστικού ποδηλάτου σε χάρτινα πιάτα, χρησιμοποιώντας κορδέλες και αλουμινόχαρτο. ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ Πήραμε ένα τιμόνι και μια εξάτμιση και φτιάξαμε ένα γαϊτανάκι! 
Τι λέτε; Θα έρθετε να στήσουμε χορό; 

Πλ. Κασταλίας - Κεντρική Πλατεία Αμαρουσίου 
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 
Πρόγραμμα: 
Park(ing)day: 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. 
Παιδικά εργαστήρια: 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. 
Τοποθέτηση μνημείου Ghost Bike: 12:00 μ.μ

Ελεύθερη συμμετοχή

To Park(ing)day είναι μια ετήσια δημόσια δράση-παρέμβαση. Πολίτες, καλλιτέχνες και ακτιβιστές από όλον τον κόσμο, συνεργάζονται κάθε χρόνο προκειμένου να μετατρέψουν θέσεις στάθμευσης σε μικρά θεματικά πάρκα πρασίνου.

Επίσημη ιστοσελίδα: parkingday.org/
Tο «Ghost bike» είναι μια διεθνής πρωτοβουλία με ακτιβιστικό χαρακτήρα. Τα ghost bikes είναι μικρά, μελαγχολικά μνημεία αφιερωμένα στους ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στον δρόμο. Ένα ποδήλατο βάφεται λευκό και κλειδώνεται σε μία κολόνα (οδικής σήμανσης ή φωτισμού) κοντά στο σημείο του ατυχήματος, συνοδευόμενο από μία μικρή πλακέτα.
Επίσημη ιστοσελίδα: ghostbikes.org/
Το πρόγραμμα ECOMOBILITY (www.ecomobility.gr) είναι μία περιβαλλοντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των εφήβων για εξεύρεση λύσεων στα περιβαλλοντικά προβλήματα των μεγάλων πόλεων της χώρας με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε μετά από μελέτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπονείται από τη μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Ecocity.

H εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Προστασίας του Πολίτη και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Μελέτησαν τον Άγιο Θωμά

Οι μαθητές του Γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών μελέτησαν το κυκλοφοριακό του Αγίου Θωμά, τα προβλήματα και τις προτάσεις κατοίκων και του συλλόγου μας κάνωντας μια ενδιαφέρουσα εργασία που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου