Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Λύσεις για την κρίση στη ανοιχτή συζήτηση

Τη Δευτέρα 21η Νοεμβρίου στις 19:00 στο ξενοδοχείο CIVITEL πραγματοποίηθηκε  η ανοιχτή συζήτηση του συλλόγου μας με θέμα:
"Οικονομική Κρίση - Πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης" .
Οι τοποθετήσεις των ομιλητών και ο διάλογος που ακολούθησε είχαν κατά γενική ομολογια εξαιρετικό ενδιαφέρον ενώ την παράσταη έκλεψε η παρύσία της ιαπωνικής δημόσιας τηλεόρασης που κάλυψε την βραδιά στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοιεί στη χώρα μας για την οικονομική κρίση.
 Τη συζήτηση προλόγισε πολύ σύντομα ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Καραμέρος  λέγοντας συνοπτικά πως "οι λύσεις απορρέουν από την αλλαγή της πολιτικής βούλησης σε επιπεδο κεντρικής και τοπικής εξουσίας". Στη συνέχεια  ο Οικονομολόγος Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κωνσταντίνος Μελάς ανέλυσε την κατάσταση εκτιμώντας πως βασικές πρακτικές λύσεις είναι ο περιορισμός των εισαγωγών , η αύξηση της παραγωγικότητας στον πρωτογενή τομέα και οι εξαγωγές. "Η λύση είναι στη Γη και την Θαλασσα" τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο διευθυντής του kariera.gr κ.Αλέξανδρος Φουρλής λέγοντας πως η κατάσταση είναι δύσκολη μεν αλλά η κρίση δίνει ευκαιρίες για τις μικρές επιχειρήσεις που θα αναπτυχθούν υποσκελίζοντας τους "προβληματικούς κολοσσούς". Επισήμανε βέβαια πως οι Έλληνες είναι καλομαθημένοι καθώς η συντριπτική πλειοψηφία  των βιογραφικών που λαμβάνει "αναζητούν θέση γραφείου".Αντίθετα θέσεις που έχουν σωματικό κόπο υπάρχουν αλλά δεν είναι περιζήτητες (προς το παρόν βέβαια)
Ο φοροτεχνικός Ορέστης Σειμένης παρουσίασε αναλυτικότατα όλο το νέο φορολογικό νόμο και τις επιβαρύνσεις των νοικοκυριών που σόκαραν τους παριστάμενους.
Μεγάλο ενδιαφέρον τέλος είχε η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του συλλόγου μας και νομικού Χρυσόστομου Σχινά ο οποίος ανέλυσε όλη τη "νομική άμυνα" απέναντι στην κρίση εστιάζοντας στον "νόμο Κατσέλη" για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όπου δίνει την ευκαιρία προσφυγής στα ειρηνοδικεία σε χιλιάδες πολίτες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι κ.κ Τσιπουράκης και Κατσιγιάννης που συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση.
Η άίθουσα που μας παραχώρησε ευγενικά το ξενοδοχείο δεν γέμισε καθως παραβρέθηκαν περίπου 60 κάτοικοι και μέλη του συλλόγου. Ισως πόλλοί φίλοι θεώρησαν πως η συζήτηση θα ήταν γενικόλογη, όμως κάθε άλλο. Όλοι έφυγαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας πιο ενημερωμένοι και με πληροφορίες "κλειδιά" για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου