Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Με λαμπρότητα αλλά και (διδακτικά - χρήσιμα ) απρόοπτα ο μέγας Πανηγυρικός και η περιφορά για τον Άγιο Θωμά


Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλου παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη μελών του δημοτικού συμβουλίου, πλήθους κόσμου  αλλά και του Δ.Σ του συλλόγου των κατοίκων του Αγίου Θωμά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο της Διακαινησίμου στις 19.00 ο Μέγας Πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός γαι την γιορτή του Αγίου Θωμά.
Το κλίμα εορταστικό και η προσέλευση μεγάλη με τον εσπερινό να γίνεται εκτός του μικρού ναού (που να χωρέσει τόσος κόσμος) με λαμπρότητα και τάξη για την οποία είχε φροντίσει ο εφημέριός μας Πατέρας Αναστάσιος που ευχόμαστε του χρόνου να λειτουργεί στον παρακείμενο νέο ναό.
Για την καθυστέρηση στην κατασκευή του νέου ναού αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης κ.Κύριλλος.
Δείτε βίντεο

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ (ΓΝΩΡΙΜΙΑ) ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΝ


Κατάνυξη και σκότος στην οδό Νιόβης
 Ακολούθησε λοιπόν στις 20.30 (και αφού περιμέναμε να αρχίσει ο τελικός κυπέλλου για να μαζευτούν οι χούλιγκαν μέσα στο ΟΑΚΑ και να μην έχουμε απρόοπτα οπως κάνουμε συνήθως τα Σ.Κ οι κάτοικοι.
 Σημειωτέον έγινε η μισή διαδρομή όχι Αρτέμιδος Βησηίδος, Χωματιανού για λογους ασφαλείας) η περιφορά του ιερου λειψάνου και της ιεράς εικόνας του Αγίου μας με το χριστεπώνυμο πλήθος να ακολουθεί τη διαδρομή μέσω των οδών Αγίου Θωμά ,Διονύσου (εδώ οι παράγοντες είδαν το κυκλοφοριακό που προκαλεί ο κινηματογράφος με τα γύρω πεζοδρόμια να γίνονται υπαίθρια πάρκινγκ), Νιόβης (η πομπή προχωρούσε μέσα στα σκοτάδια καθώς ο δρόμος είναι χωρίς δημόσιο φωτισμό και οδική σήμανση εδώ και 2,5 χρόνια) Δασκάλου Κίτσου για να επιστρέψει στην Αγίου Θωμα και πίσω στο ναό.
Δείτε βίντεο




Στα σκοτάδια της Νιόβης
Οι πρόσκοποι με την εικόνα του Αγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου